הנבטת קטניות


ממלאים כוס (לא להתפתות ליותר, כי באמת יוצא מזה כמות גדולה) בכל מיני סוגים של קטניות אותן רוצים להנביט (רצוי להמנע מאפונה חצויה ומעדשים כתומות)
שוטפים את הקטניות היטב במים
משרים אותן בקערה גדולה (לא ממתכת) עם 3-4 כוסות מים 24 שעות לפחות. יש להחליף את המים 2-4 פעמים בהמלך היום
לאחר מכן לשפוך את הקטניות למסננת מפלסטיק. לשים בתחתית הקערה מעט מים ואת המסננת להניח על הקערה. לכסות את המסננת בחיתול בד לח (שכבה אחת או שתיים). לשטוף 2-3 פעמים ביום את המסננת עם הקטניות, להחליף מים בקערה ולהרטיב את החיתול. מומלץ להשאיר את זה יום וחצי – יומיים (לכל הפחות עד שרואים את הנבט נובט לצאת מהקטניה)
לשמור במקרר בקופסה אטומה (נשמר כשבוע בתנאים אלה)
Skip to content