Cassava – קסאווה

שם פרמקולוגי: Cassava
שמות בוטניים: Manihot esculenta, Yuca, Manioc

תפקודים:

* ×œ×˜×™×¤×•×œ בשלשול ומלריה.
* עלי הקסאווה ×ž×©×ž×©×™× לטיפול ביתר לחץ דם, כאב ראש ובכלל לכאב.
*  לפי הקובנים היא מתאימה לטיפול בתסמונת המעי הרגיז.
* הקסאווה הוא עמילן טבעי ללא גלוטן, ולכן ניתן להפיק ממנו קמח, הנקרא ×˜×¤×™×•×§, והוא מהווה ×—לופה לחיטה לחולי צליאק.
קיימים שני סוגים של ×§×¡××•×•×”: “מתוקה” או “מרה”, שמשמעותן: נוכחות או העדר רמות רעילות של Glucoside Cyanogenic. מינון של 40 מ”×’ Glucoside Cyanogenic קסאווה טהור מספיקה כדי להרוג פרה. בבני אדם ×–×” יכול לגרום לסקלרוזה (Sclerosing) חמורה בלבלב, המובילה דלקת לבלב כרונית. לכן, ×™×© צורך לעבדה לפני האכילה (על ידי השריה, בישול, תסיסה וכדו’).